Achter de schermen bij een newbornsessie

Wat komt er eigenlijk kijken bij een newbornsessie? 

Wanneer je een newbornsessie boekt, weet je wellicht niet hoe dat nou precies in z’n werk gaat. Om je een klein beetje een indruk te geven, heeft fotografe Victoria tijdens een sessie wat backstage beelden gemaakt.

De voorbereiding

Het is de bedoeling dat in de ruimte waar ik fotografeer de temperatuur aangenaam is voor de baby (25-27 graden). Het grote kussen (beanbag) waar ik de baby in verschillende poses op zal leggen worden aangekleed met zo’n 4 lagen aan kleden (en onderlegger voor de plasjes en poepjes;)) voordat de backdrop erop gaat die ik daadwerkelijk ga gebruiken. Ik zorg dat ik mijn handen goed was en tussendoor ook nog regelmatig desinfecteer.

Voordat ik bij de klant thuis kom, mag de baby alvast uitgekleed worden (nog wel een luier aanhouden) en lekker in een doek worden gewikkeld. Er hoeven verder niet echt voorbereiden aan vooraf te gaan. De baby mag ook gewoon gevoed worden op de tijden dat het gebruikelijk is, dat kan dus ook gewoon tussendoor.

Wrappen

Als mama er klaar voor is, neem ik het kindje over en begin ik met het wrappen van het kindje (nog met luier aan) om zo het kindje een beetje te leren kennen. Ik heb een ‘vaste’ manier van werken met het kindje. Voor zover dit kan natuurlijk, want het kindje is de baas tijdens de sessie. Mijn telefoon staat op vliegtuigmodus en heb het geluid van de ‘white noise app’ aan staan. Een rustgevend geluid voor de baby.

Ik start ingewrapt op de rug en zo gaat er steeds een stukje meer wrap van de baby af totdat het bloot is. Dan draai ik het kindje naar de buik om deze poses te doen. Hier kan ik al veel variatie in beelden uithalen. Het ‘modeleren’ van een kindje van de rug naar de buik, doe ik meestal op mijn schoot.

Fotografeer je alleen de baby?

Wanneer het gewenst is maak ik aan het eind van de sessie nog wat beelden met papa en mama. Wanneer er ook een grote broer/zus bij is, begin ik de sessie hiermee.

Omdat er tussendoor tijd is om te voeden en lekker te knuffelen en het voorkomt dat de baby niet meteen slaapt, kan de sessie al snel 3-4 uur duren. Uiteraard maak ik er wel gebruik van als de baby wakker is en fotografeer ik ook als de oogjes open zijn.

Liefs,
Silvie

Behind-the-scenes-newbornsessie-ZoetermeerBehind-the-scenes-newbornsessie-ZoetermeerBehind-the-scenes-newbornsessie-ZoetermeerBehind-the-scenes-newbornsessie-ZoetermeerBehind-the-scenes-newbornsessie-ZoetemeerBehind-the-scenes-newbornsessie-Zoetermeer

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

volgende Post

vorige Post

BEKIJK portfolio

Meer newborn beelden zien?