Geboorteverhaal Guusje | Geboortefotografie Den Haag

Het is eind april wanneer Ruth mij contact. Ze is dan 9 weken zwanger en laat mij weten dat ze super graag de geboorte van haar tweede kindje wil laten fotograferen. Ruth weet dan al dat ze zal gaan bevallen door middel van een geplande keizersnede in het Haga Ziekenhuis in Den Haag.

Tijdens onze kennismaking in juni is al bekend dat Ruth en Barry een tweede dochter verwachten. En dat ze (hoogstwaarschijnlijk) goedkeuring hebben van de gynaecoloog om de geboortefotograaf mee te nemen op de OK.

Toch geen keizersnede..?

Nog net geen week voor de geplande geboorte, ontvang ik een appje van Ruth dat ze is opgenomen in het ziekenhuis met uitdrogingsverschijnselen. Ze heeft al dagen niks binnen gehouden en is helemaal op. Waar zij er zelf heel rustig onder is, schrik ik er wel erg van! Daarnaast heeft Ruth ook al 2-3 cm ontsluiting, maar ‘nog niks echt geks’ zoals ze zelf zegt. De reden van de geplande keizersnede was onder andere dat de baby in stuit lag, maar ook dat is nu niet meer het geval. Er is dus een reële kans dat Ruth natuurlijk kan gaan bevallen. Ik zet meteen alles klaar voor het geval het toch door gaat zetten.
Maar de volgende ochtend lijkt alles weer anders. Het is nog steeds heel rustig, de uitdroging gaat goed, infuus doet z’n werk en Ruth kan weer eten en drinken zonder doodziek te worden. Toch houd ik de dagen die volgen mijn telefoon scherp in de gaten.

Geboorte Guusje

Uiteindelijk wordt het toch vrijdag 24 november, zonder dat er ‘iets geks’ gebeurd. Ik ben dus netjes rond 7.30 uur in het ziekenhuis en tref daar een uber relaxte Ruth aan. Ze is er helemaal klaar voor en kan niet wachten hun dochter in haar armen te sluiten.

Rond 9.00 uur wordt Ruth opgehaald en klaar gemaakt voor de OK. Wanneer we die kant oplopen, komen we op de gang al de gynaecoloog tegen waar ik me eerder die maand al aan had voorgesteld via de mail. Leuk om haar vooraf al even te ontmoeten.

Het blijft wel indrukwekkend om te zien hoeveel mensen er met liefde aan mee werken om dit kindje op de wereld te helpen.
Om 9.40 uur wordt er een prachtig meisje geboren van 3850 gram! Eindelijk mogen ze haar naam van de daken schreeuwen… GUUSJE is geboren!

Ontmoeting met grote zus

Grote zus Pien is zo trots als een pauw als ze voor het eerst haar kleine zusje ontmoet. Wel moet ze even aan de naam wennen 😉 Ook een twee trotse opa’s en oma’s staan te trappelen om Guusje te ontmoeten. Een kamer gevuld met zoveel liefde!!

We smelten allemaal als Pien met de verpleegkundige haar zusje gaat aankleden. Ze doet het zo super goed, echt mooi om te zien!

Lieve Ruth, Barry, Pien en Guusje!
Heel veel geluk voor jullie! Dank jullie wel dat ik dit mooie moment in jullie leven met jullie heb mogen beleven!
Liefs Silvie

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

BEKIJK portfolio

Meer newborn beelden zien?