Moederdag

Oorsprong Moderne Moederdag

In het midden van 19e eeuw werd Moederdag in Amerika geïntroduceerd. In 1870 startte rechter Julia een grote publiciteitscampagne voor Moederdag, een dag die in het teken moest staan van ontwapening door vrouwen. Het succes kwam echter pas nadat Anna Marie in 1907 Moederdag begon te promoten als een dag van waardering voor moeders. In 1908 organiseerde zij de eerste Moederdag, vooral om haar moeder Ann te herdenken, die in de Amerikaanse Burgeroorlog zogenaamde Mother’s Day Work Clubs had georganiseerd om voor voedsel en medicijnen voor hulpbehoevende moeders te zorgen. Het idee sloeg aan, en Anna Marie zette door om meer mensen over te halen. In 1914 besloot de president dat elke tweede zondag in mei voortaan Mother’s Day zou zijn, een nationale feestdag.

Deze feestdag heeft zich in zijn huidige vorm vanuit de Verenigde Staten over de rest van de westerse wereld verspreid. In Nederland begon de traditie rond 1925. (bron Wikipedia)

By Silvie mama’s 😉

Het hele jaar door mag ik zoveel mooie, lieve, powervolle en stralende mama’s fotograferen. Hoe leuk is het dan om een aantal van deze mooie mama’s  vandaag in het zonnetje te zetten. Wat doe jij vandaag om jouw mama te verwennen?

Newbornfotografie-pijnackerGeboortefotografie in Zoetermeer, Westland, Delft, Den HaagNewbornfotografie in LeidschenveenGeboorte in het LUMC in LeidenLifestyle newbornfotografie in AmsterdamGeboortefotografie in Zoetermeer, Berkel en Rodenrijs, Pijnacker, Westland, Delft, Den HaagGeboortefotografie in Pijnacker, Zoetermeer, Westland, Delft, Den HaagNewbornfotografie in Zoetermeer, Westland, Delft, Den HaagNewbornfotografie in Zoetermeer, Westland, Delft, Den HaagGeboortefotografie in Zoetermeer, Berkel en Rodenrijs, Pijnacker, Westland, Delft, Den Haag, Leiden

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

BEKIJK portfolio

Meer newborn beelden zien?